Home » Brainfood » HTTPS wat is dat nou precies?

HTTPS wat is dat nou precies?

“HTTPS, wat staat voor HyperText Transfer Protocol Secure, is een zeer geavanceerde en innovatieve versie van het oorspronkelijke HTTP-protocol, dat is ontworpen om te zorgen voor een veilige en betrouwbare overdracht van gegevens over het internet. Deze geavanceerde technologie wordt gebruikt voor het verzenden en ontvangen van allerlei soorten gegevens op een zeer veilige en beschermde manier.

De belangrijkste verschillen tussen HTTP en HTTPS zijn dat HTTPS extra beveiligingslagen biedt die zowel de privacy als de authenticiteit van gebruikers en de uitwisseling van informatie tussen een website en haar gebruikers beschermen. Deze uitgebreide beveiliging wordt bereikt door middel van SSL (Secure Sockets Layer) of TLS (Transport Layer Security) encryptie. Dit zorgt ervoor dat data die wordt overgedragen tussen server en browser niet kan worden onderschept of bekeken door onbevoegden.

Bovendien bieden digitale certificaten, uitgegeven door betrouwbare certificeringsinstanties, extra authenticatieverificatie. Dit verhoogt de veiligheid en privacy van gebruikers. Kortom: HTTPS is een zeer geavanceerde en veilige manier om online transacties uit te voeren en de privacy van gebruikers te beschermen.”

Je website bij MITSN

Wil je ook vrijblijvend een offerte aanvragen voor een website? Neem gerust direct contact op via telefoon of mail via [email protected].