Home » Brainfood » Krijg meer klanten voor uw lokale bedrijf met een professionele website

Krijg meer klanten voor uw lokale bedrijf met een professionele website

Waarom lokale bedrijven juist een website moeten hebben

Het is tegenwoordig vrijwel ondenkbaar dat een bedrijf geen website heeft. Toch zijn er nog altijd veel lokale bedrijven die denken dat een website overbodig is. Vaak hebben deze bedrijven het idee dat hun klanten toch wel in de winkel of bij het bedrijfspand komen en dat online zichtbaarheid daarom niet zo belangrijk is. Dit is echter een misvatting. In dit artikel gaan we bespreken waarom lokale bedrijven juist een website moeten hebben.

1. Online vindbaarheid

Het eerste voordeel van een website is dat het zorgt voor online vindbaarheid. Veel mensen zoeken tegenwoordig online naar producten en diensten in hun omgeving. Als je als bedrijf geen website hebt, is de kans groot dat deze potentiële klanten jouw bedrijf niet vinden en dus voor de concurrent kiezen. Met een website vergroot je dus de kans dat potentiële klanten jouw bedrijf vinden en contact met je opnemen.
• Een ander onderzoek van Google uit 2019 laat zien dat 76% van de mensen die naar een lokale bedrijfswebsite zoeken, binnen 24 uur een bezoek aan het bedrijf brengt. Het hebben van een website kan dus leiden tot meer fysieke bezoeken aan een bedrijf.

2. Professionele uitstraling

Een tweede voordeel van een website is dat het zorgt voor een professionele uitstraling. Het hebben van een eigen domeinnaam en e-mailadres zorgt ervoor dat je bedrijf er professioneler uitziet en serieuzer wordt genomen. Bovendien kun je met een website meer informatie delen over je bedrijf, producten en diensten dan met bijvoorbeeld een visitekaartje of brochure.

3. 24/7 bereikbaarheid

Een derde voordeel van een website is dat je 24/7 bereikbaar bent. Klanten kunnen op elk moment van de dag informatie opzoeken over jouw bedrijf, producten en diensten. Dit is vooral handig voor mensen die overdag werken en in hun vrije tijd online willen zoeken naar producten of diensten. Door 24/7 bereikbaar te zijn vergroot je de kans dat potentiële klanten contact met je opnemen.

4. Gemakkelijk informatie delen

Een vierde voordeel van een website is dat het gemakkelijk is om informatie te delen. Op een website kun je bijvoorbeeld de openingstijden van je bedrijf, je contactgegevens en een routebeschrijving delen. Ook kun je op een website gemakkelijk foto’s en video’s delen van je bedrijf en producten.

5. Klantbeoordelingen

Een vijfde voordeel van een website is dat je klantbeoordelingen kunt delen. Klantbeoordelingen zijn belangrijk omdat ze andere potentiële klanten kunnen overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen. Door klantbeoordelingen op je website te plaatsen, laat je zien dat je betrouwbaar bent en goede service verleent.

6. Lage kosten

Een zesde voordeel van een website is dat het relatief weinig kost om een website te maken en te onderhouden. In vergelijking met bijvoorbeeld adverteren in een krant of tijdschrift is het maken van een website een stuk goedkoper. Bovendien kun je met een website een groot bereik hebben, terwijl je metbijvoorbeeld een advertentie in de krant alleen mensen bereikt die de krant lezen.
Een onderzoek van Womply laat zien dat lokale bedrijven die een website hebben, gemiddeld 37% meer omzet genereren dan bedrijven die geen website hebben. Het hebben van een website kan dus direct bijdragen aan de omzet van een bedrijf.

7. Online verkopen

Een zevende voordeel van een website is dat het mogelijk is om online te verkopen. Vooral tijdens de coronacrisis is het belangrijk gebleken om als bedrijf ook online aanwezig te zijn. Met een webshop kun je producten online verkopen en zo een nieuwe doelgroep bereiken. Bovendien kun je met een webshop ook buiten openingstijden omzet genereren.

8. Concurrentievoordeel

Een achtste voordeel van een website is dat het kan zorgen voor een concurrentievoordeel. Als jouw bedrijf als enige in de buurt een website heeft, vergroot dit de kans dat potentiële klanten voor jouw bedrijf kiezen in plaats van voor de concurrent. Met een website kun je dus onderscheidend zijn en jezelf positief onderscheiden van de concurrentie.

9. Informatie verzamelen

Een negende voordeel van een website is dat je gemakkelijk informatie kunt verzamelen. Door bijvoorbeeld een contactformulier op je website te plaatsen, kun je potentiële klanten vragen om hun gegevens achter te laten. Met deze gegevens kun je bijvoorbeeld een nieuwsbrief versturen of gerichte marketingacties uitvoeren.

10. Meetbare resultaten

Een tiende voordeel van een website is dat je de resultaten gemakkelijk kunt meten. Met tools zoals Google Analytics kun je bijvoorbeeld zien hoeveel bezoekers je website heeft gehad, welke pagina’s het meest bezocht zijn en hoelang bezoekers op je website blijven. Door deze resultaten te meten kun je je website steeds verder optimaliseren en verbeteren.

Conclusie

Kortom, lokale bedrijven hebben er baat bij om een website te hebben. Met een website vergroot je de online vindbaarheid, zorg je voor een professionele uitstraling, ben je 24/7 bereikbaar, kun je gemakkelijk informatie delen en klantbeoordelingen tonen, is het relatief goedkoop, kun je online verkopen, zorg je voor een concurrentievoordeel, kun je informatie verzamelen en kun je meetbare resultaten behalen. Een website is dus essentieel voor lokale bedrijven die hun online aanwezigheid willen vergroten en willen profiteren van de vele voordelen die een website biedt.
Wil je meer informatie over hoe jouw website eruit zou komen te zien?
Vul het contactformulier in. Wij nemen binnen 48 uur contact op en zorgen voor een passend voorbeeld.
Contact opnemen met MITSN

Referenties:
BrightLocal
Bazaarvoice
Google
Womply

Je website bij MITSN

Wil je ook vrijblijvend een offerte aanvragen voor een website? Neem gerust direct contact op via telefoon of mail via [email protected].